Sika Hellas παρουσίαση

 

Όλα ξεκίνησαν από την Ελβετία το 1910 όταν ο Kaspar Winkler εφήυρε το Sika-1 ένα καινοτόμο προϊόν το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη στεγανοποίηση της σήραγγας του Gotthard ενός κομβικού έργου της εποχής εκείνης για την Ευρώπη.

Σήμερα στη νέα σήραγγα του Gotthard τη μεγαλύτερη σε μήκος σήραγγα στον κόσμο η Sika προμηθεύει υψηλής τεχνολογίας προϊόντα που καλύπτουν τις υψηλές απαιτήσεις της κατασκευής.

Έναν αιώνα μετά η Sika είναι πλέον μια παγκοσμίου εμβέλειας εταιρεία εξειδικευμένων χημικών προϊόντων. Είναι προμηθευτής στο χώρο των κατασκευών καθώς και των βιομηχανιών παραγωγής και συναρμολόγησης οχημάτων, τρένων, μονάδων αιολικής και ηλιακής ενέργειας κ.α.

Σήμερα η Sika δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 90 χώρες με 17.000 εργαζόμενους και περισσότερες από 830 κατοχυρωμένες εμπορικές ονομασίες προϊόντων. Ετησίως παρουσιάζει πάνω από 72 νέες εφευρέσεις και κατοχυρώνει κατά μέσο όρο 70 πατέντες, ενώ στα 20 τεχνολογικά κέντρα της παγκοσμίως εργάζονται 900 επιστήμονες.

Η Sika θεωρείται από τις πλέον σημαντικές εταιρείες στον κλάδο των ειδικών υλικών τόσο στον κατασκευαστικό τομέα όσο και στον βιομηχανικό και τα προϊόντα της καλύπτουν την επισκευή, ενίσχυση και προστασία των κατασκευών, τα δάπεδα, τη στεγάνωση, τη σφράγιση και συγκόλληση, τις οροφές, τα πρόσμικτα σκυροδέματος και τις βιομηχανικές εφαρμογές.

Η Sika Hellas ιδρύεται το 1995 στην Αττική με διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Σπύρο Χατζηφώτη. 20 χρόνια μετά η Sika Hellas ακολουθεί με πάθος το όραμά της.

 

 "Η ίδρυση της Sika στην Ελλάδα το 1995 έγινε μέσα σε ένα μείγμα ενθουσιασμού και πρόκλησης. Το να εισάγεις τόσες νέες τεχνολογίες στον κατασκευαστικό τομέα από την μητρική Ελβετική εταιρεία σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν ήταν κάτι τόσο απλό" Σ.Χ.

 

Η Sika Hellas δραστηριοποιείται τόσο παραγωγικά όσο και εμπορικά τροφοδοτώντας την αγορά με εξειδικευμένα προϊόντα. Επενδύει στο στελεχιακό της δυναμικό με συνεχείς εκπαιδεύσεις και σεμινάρια πιστεύοντας ότι οι άνθρωποι της είναι οι πρεσβευτές της εταιρείας στην αγορά, είναι η καρδιά της εταιρείας, αυτοί που δίνουν τον παλμό.

Η εταιρεία διαθέτει μονάδα παραγωγής πρόσμικτων σκυροδέματος στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς αλλά και των εξαγωγών.

Στο νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο στο Κρυονέρι Αττικής λειτουργεί η μονάδα παραγωγής κονιαμάτων, μονάδα χρωματισμού συστημάτων βιομηχανικών δαπέδων, ενώ ήδη σχεδιάζεται μελλοντική παραγωγή και άλλου τύπου προϊόντων.

Οι μονάδες αυτές λειτουργούν με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η Sika παγκοσμίως με τμήματα σύνθεσης, παραγωγής, ποιοτικού ελέγχου, αποθήκευσης και φορτώσεων.

Τα προϊόντα της Sika Hellas ταξιδεύουν προς όλη τη χώρα, την Κύπρο, την FYROM και την Αλβανία.

Στα είκοσι χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα η εταιρεία συμμετείχε ενεργά σε όλα τα σημαντικά μεγάλα έργα της χώρας, απαραίτητα για την Ελλάδα του αύριο. Η συμμετοχή της Sika ξεκινά από το πρώτο στάδιο, αυτό της μελέτης. Με συνεχή συνεργασία με τους εκάστοτε μελετητές και κατασκευαστές προτείνει λύσεις, καταθέτει τεχνικές προτάσεις και υποστηρίζει ολοκληρωμένα όλες τις προδιαγραφές της. Παρέχει τεχνική υποστήριξη και καθοδήγηση τόσο στην επιλογή όσο και στην εφαρμογή των συστημάτων ή προϊόντων της.

Βρίσκεται κοντά στην κατασκευή μέχρι το τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης ενός έργου.

Εκτός από τα μεγάλα έργα η Sika έχει παρουσία σε κάθε κατασκευή, κατοικία, επαγγελματικό ή βιομηχανικό χώρο, νέα κατασκευή, επισκευή ή αναβάθμιση παλαιότερης. Η πολύτιμη βοήθεια των συνεργατών της δίνει σημαντική αξία στην επιλογή τόσο του τελικού καταναλωτή όσο και των επαγγελματιών εφαρμοστών.

 

 "Οι μέθοδοι εφαρμογής, τα τεχνικά φύλλα ιδιοτήτων, οι τεχνικοί όροι γενικότερα δεν υπήρχαν διαθέσιμα στην ελληνική αγορά. Επιπλέον η στρατηγική που είχαμε υποβάλλει στην μητρική εταιρεία και είχε εγκριθεί προέβλεπε τη χρήση του εμπορικού δικτύου σαν κανάλι εισαγωγής των υλικών μας στην ελληνική αγορά ούτως ώστε αυτά να γίνουν άμεσα διαθέσιμα στους ιδιώτες, στους εμπόρους, στους τελικούς χρήστες τελικά. Αναπτύσσοντας το εμπορικό δίκτυο στηρίζαμε ταυτόχρονα την εξοικείωση με τις τεχνολογίες μας με εκτεταμένες εκπαιδεύσεις, επαφές με μεγάλα έργα, συνεργασίες με τον τεχνικό κόσμο. Η εταιρεία μας υποστηρίζει συνεχώς την αγορά με διευθυντικά στελέχη τα οποία εκπαιδεύονται συνεχώς τόσο στον επιχειρησιακό όσο και στον τεχνικό τομέα." Σ. Χ.

 

Η δεξαμενή γνώσης της Sika χρησιμοποιείται για την περαιτέρω εξέλιξη και βελτίωση των μεθόδων εφαρμογής στις κατασκευές. Η γνώση μεταφέρεται από το θεωρητικό επίπεδο στο εργοτάξιο. Μια συνεχής και μοναδική πηγή πληροφοριών είναι διαθέσιμη στους συνεργάτες της.

Αν θα έπρεπε να χαρακτηρίσουμε τη Sika Hellas με πέντε φράσεις θα χρησιμοποιούσαμε τις αξίες που διέπουν την εταιρεία παγκοσμίως. Αυτές είναι:

 

Πρώτα ο πελάτης. Θέτει τα υψηλότερα standards ποιότητας σε προϊόντα και υπηρεσίες.

 

- Θάρρος για την καινοτομία. Με τεχνολογικά κέντρα και εργαστήρια σε όλο τον κόσμο αναπτύσσει συνεχώς νέα πρωτοποριακά προϊόντα και λύσεις.

 

- Αειφορία και ακεραιότητα. Η ασφάλεια, η ποιότητα, η προστασία του περιβάλλοντος, η δίκαιη μεταχείρηση και η κοινωνική συμμετοχή είναι προτεραιότητες της εταιρείας. Στην Ελλάδα η Sika Hellas δείχνει την κοινωνική της υπευθυνότητα μέσω χορηγιών σε ιδρύματα και οργανισμούς που έχουν ανάγκη στήριξης και δέσμευσή της είναι οτι θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον.

 

- Ενδυνάμωση και σεβασμός. Πιστεύει στις ικανότητες των εργαζομένων της και ενισχύει τις σχέσεις εμπιστοσύνης και σεβασμού.

 

- Αποτελεσματικότητα. Ακολουθεί με επιμονή το όραμα και τους στόχους της.

 

 "Είμαστε παρόντες σε όλα σχεδόν τα σημαντικά έργα. Η εταιρεία μας έγινε συνώνυμο της τεχνικής αξιοπιστίας και της συνέπειας. Οι ανταγωνιστές μας μας αναλύουν σαν σημείο αναφοράς. Έχουν περάσει σχεδόν είκοσι χρόνια από το ξεκίνημα μας το 1995, η οικονομική κρίση επηρέασε και τον κατασκευαστικό τομέα. Η στήριξη από την κεντρική διοίκηση είναι καθοριστική. Ενέκριναν την επιχειρησιακή μας πρόταση και την επόμενη πενταετία και μαζί το οικονομικό και επενδυτικό μας πρόγραμμα. Το όραμα μας για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας μας έχει την ίδια φλόγα με το ξεκίνημα μας." Σ. Χ.

 

Ενδεικτικά και μόνο στο ευρύτατο φάσμα των υλικών της περιλαμβάνει πρόσμικτα σκυροδετήσεων, βοηθητικά υλικά σκυροδέτησης και εκτόξευσης, ειδικά κονιάματα και βελτιωτικά κονιαμάτων, υλικά επισκευών και στατικής ενίσχυσης, προστατευτικές επιστρώσεις σκυροδέματος και σιδήρου, συστήματα σφραγίσεων αρμών, πολυμερείς μεμβράνες κτλ.

 

Η εισαγωγή στην αγορά πρωτοποριακών υλικών, η διασφαλισμένη ποιότητα των προϊόντων της & η άρτια τεχνική υποστήριξη είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της εταιρικής της ταυτότητας.

 

Η εμπειρία της στην επίλυση τεχνικών προκλήσεων την έχει φέρει ηγέτιδα στα πιο σπουδαία έργα.

 

Με τη στενή συνεργασία με τον τεχνικό & εμπορικό κόσμο σε όλη την Ελλάδα, η Sika Hellas επιτυγχάνει να μεταφέρει αυτή τη τεχνολογία αιχμής στο πιο απομακρυσμένο εργοτάξιο.